Immaculata scoort voor wiskunde

Op 15 maart 2012 namen 54 leerlingen van het zesde leerjaar van de basisschool Immaculata, Koningin Astridlaan 4 te 8200 Sint-Michiels deel aan de Kangoeroewedstrijd. Dit is een internationale reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor maar liefst enkele miljoenen leerlingen. Er zijn vier edities, elk bedoeld voor een specifieke doelgroep. Aan de editie Koala 2012 (voor 5de en 6de leerjaar) hebben in totaal 9856 leerlingen uit 365 verschillende scholen in Vlaanderen deelgenomen.
De leerlingen van Immaculata mogen terecht fier zijn op hun resultaten want tegenover een Vlaams gemiddelde van 56,37/120 stelden zij een gemiddelde van 63,08/120. 6 leerlingen behaalden daarenboven een TOP 100–score in de provincie West-Vlaanderen.
De wedstrijd vond plaats op school, tijdens de lesuren. De bedoeling van de westrijd is om jongeren niet-alledaagse, plezante en soms grappige vraagstukjes aan te bieden, zodat alle leerlingen, ongeacht hun talent voor wiskunde, hier plezier aan beleven. Kangoeroe laat leerlingen dus ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn en dat even je hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel gezond en een prima belevenis is. Onder het motto ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’ kregen alle leerlingen een mooi aandenken aan de wedstrijd.
We wensen alle deelnemers een dikke proficiat.