Verkeersweek

Week van de mobiliteit (september)

De week van de mobiliteit in september staat in het teken van de “Strapdag” verkeer1
De start van een verkeersveilig schooljaar!
Op de Strapdag (stappen en trappen) moedigen we leerkrachten, kinderen en ouders aan om zich op een duurzame en veilige manier naar school te verplaatsen. Duurzame mobilitieit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht. De dagelijkse verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor de kinderen! We zingen die dag het straplied en maken een originele mensenketting. In de week van de mobiliteit worden de fietsen in samenwerking met de ouderaard en de politie gecontroleerd.

Verkeersweek (mei)

VERKEERSWEEK

Tijdens die week in richten we onze aandacht opnieuw op veilig en milieuvriendelijk verkeer:
We engageren ons voor de actie ‘Sam de verkeersslang’: het doel van de actie is stippen verzamelen op een ‘slang’ door zoveel mogelijk te voet, met de fiets of de bus naar school te komen. Ook worden de kinderen aangemoedigd om een hesje en helm te dragen. verkeer2
Tijdens die week leggen alle kinderen vanaf het 3de kleuter proeven af om een verkeersbrevet te halen. Ook de tuimelwagen komt en we organiseren een belconcert om aandacht te vestigen op verkeersveiligheid in de buurt.