Verkeersbrevetten

Onze basisschool wil de kinderen grondig voorbereiden op hun deelname aan het verkeer. De leerkrachten maken praktijklessen van hun verkeerslessen. Zij lassen geregeld oefenmomenten voor voetgangers en fietsers in zodat de kinderen de vaardigheden beter onder de knie krijgen.

Na het intensief trainen van de verschillende vaardigheden kunnen de leerlingen een proef als voetganger of fietser afleggen en een brevet behalen. Deze brevetten sluiten zeer nauw aan bij de eindterm waarin staat dat leerlingen voldoende reactiesnelheid, evenwichtsbehoud en gevoel voor coördinatie moeten hebben en dat ze de verkeersregels voor voetgangers en fietsers moeten kennen. Kinderen moeten ook in staat zijn om zich zelfstandig en veilig te verplaatsen langs een voor hen vertrouwde route.